ΑΛΗΘΕΙΑ
Το κύριο συστατικό στο οποίο οφείλει το μαύρο πιπέρι την καυτερή και πικάντικη γεύση του είναι η πιπερίνη. Έρευνες δείχνουν ότι η πιπερίνη παρουσιάζει θετική επίδραση στους ασθενείς με λεύκη συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της.
Η πιπερίνη είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που συμβάλει στην προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες, καταστέλλοντας την παραγωγή ελευθέρων ριζών, ενώ φαίνεται να διεγείρει την παραγωγή μελανίνης. Επιπλέον, βελτιώνει την απορρόφηση διαφόρων άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α, το σελήνιο, το συνένζυμο Q10 κ.α.
Παγωμένου Ελευθερία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα