Μία νέα μορφή διαμαρτυρίας βρήκαν οι Έλληνες πολίτες για τις αυξήσεις της ΔΕΗ και τα χαράτσια, σβήνοντας συντονισμένα για μισή ώρα το ρεύμα την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου.

Η πρόσκληση των \”αγανακτισμένων\” καλεί όλους τους Έλληνες να κλείσουν τα φώτα για μισή ώρα το βράδυ της Τετάρτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις της ΔΕΗ αλλά και για τα χαράτσια.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012 από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. σε όλη την Ελλάδα κλείνουμε τα φώτα για να πούμε Οχι στις αυξήσεις της ΔΕΗ-όχι στα χαράτσια.

Αντιδρούμε στον τρόπο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ένα δημόσιο αγαθό όπως αυτό του δικαιώματος μας να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας.

Στις 8 το βράδυ, την ώρα των ειδήσεων η Ελλάδα θα στείλει το δικό της μήνυμα – όλοι μαζί μπορούμε.

Το “απαγόν” ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.
Έσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα! Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook