Σε «πορτοκαλί συναγερμό» παραμένουν όλες οι περιοχές της Βουλγαρίας, πλην μίας, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Μόνο στην περιοχή του Μπουργκάς ισχύει ο «κίτρινος συναγερμός» που σημαίνει δυνάμει επικίνδυνο καιρό και απευθύνεται κυρίως στους πολίτες, εφιστώντας τους την προσοχή.

Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές παραμένει στα χθεσινά επίπεδα-ρεκόρ, με την πόλη Κνέζα, που χθες είχε την τιμητική της στα ρεπορτάζ για την κακοκαιρία ως η πλέον κρύα πόλη της Βουλγαρίας, να έχει «κολλήσει» στους -29 βαθμούς Κελσίου.

Σε άλλες 12 περιοχές της χώρας, στις 5 η ώρα τα ξημερώματα, το θερμόμετρο ήταν σε επίπεδα κάτω του -20 (Τσίρπαν -25, Πλόβντιβ -24, Ντράγκομαν -23 κ.ο.κ.), όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το «Sofia News Agency».

Χθες, στο χωριό Γκλαβάνοβτσι, στη δυτική Βουλγαρία, ένας κάτοικος υποστηρίζει ότι η θερμοκρασία έπεσε στους -32 βαθμούς Κελσίου, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να προσμετρηθεί ως νέο επίσημο αρνητικό ρεκόρ.

Εξαιτίας του πολικού ψύχους, 454 σχολεία σε όλη τη Βουλγαρία παρέμειναν κλειστά, εκ των οποίων τα περισσότερα στις περιοχές Βάρνα, Βέλικο Τίρνοβο, Βίντιν και Ντόμπριτς.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι θερμοκρασίες… Σιβηρίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο, συνοδευόμενες από χιόνι και ισχυρούς ανέμους.

Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μένουν στο σπίτι και να περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Παρασκευή κατά 4-5 βαθμούς. Ωστόσο, νέες χιονοπτώσεις αναμένονται στη δυτική Βουλγαρία από την Πέμπτη, ενώ στην ανατολική οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχοπτώσεις.