Μόνο το 49% των Ρώσων θεωρεί ότι οι προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, με φαβορί τον Βλαντίμιρ Πούτιν, θα είναι \”έντιμες\” στο σύνολό τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του κέντρου Lecada, που πρόσκειται στη ρωσική αντιπολίτευση. Ενας Ρώσος στους δέκα, το 10% θεωρεί ότι η ψηφοφορία θα είναι \”έντιμη\”, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε επί δείγματος 1.600 Ρώσων κατά το διάστημα από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου.

Αντίθετα, το 28% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ψηφοφορία θα είναι \”ανέντιμη\” ή \”μάλλον ανέντιμη\” (9% και 19%, αντίστοιχα) ενώ το 23% δεν εκφράζει γνώμη. Η ίδια δημοσκόπηση έχει αντίστοιχα αποτελέσματα και για τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν και οι οποίες προκάλεσαν άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησης στη Ρωσία. Για το 48% τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών αντιστοιχούν \”μάλλον\” (38%) ή \”απολύτως\” (10%) με την πραγματικότητα.

Αντίθετα, το 34% των Ρώσων θεωρεί ότι \”απέχουν πολύ\” (8%) ή \”αρκετά\” (26%) από την πραγματικότητα.
Το 43% υποστηρίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται από το Δεκέμβριο υπέρ της διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών και κατά του Πούτιν και το 42% τάσσεται κατά. Ωστόσο, μόνο το 13% είναι \”έτοιμο\” να συμμετάσχει σε αυτές.

Η ρωσική αντιπολίτευση οργανώνει για το Σάββατο διαδήλωση στη Μόσχα υπέρ της διεξαγωγής έντιμων εκλογών, ενώ φιλοκυβερνητικές οργανώσεις προετοιμάζουν επίσης διαδήλωση την ίδια ημέρα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook