Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 1/2/2012, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, παρουσία του Δημάρχου Χανίων και Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.), Μανώλη Σκουλάκη, της Αντιπροέδρου της Επιχείρησης, Νίκης Αποστολάκη και του Γενικού Διευθυντή, Κων/νου Στεργιάννη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν τα θέματα:

Α. Ενταξιακή πορεία του υποβληθέντος αιτήματος, που αφορά το έργο «Ολοκλήρωση Αποχέτευσης Δημοτικής Ενότητας Θερίσου» (Προστασία Υδροφορέα Αγιάς – Μυλωνιανών), προϋπολογισμού 7.183.000 €.

Με το εν λόγω έργο ολοκληρώνεται το σύστημα αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές: Λυγιδές, Ποτιστήρια, Μυλωνιανά, Βαρύπετρο, Αγιά, Επισκοπή, Κυρτομάδω, με πρωταρχικό σκοπό την προστασία του υδροφορέα της Αγιάς και των Μυλωνιανών, που υδροδοτεί ποσοστό μεγαλύτερο του 80% του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας των Χανίων.

Β. Απεμπλοκή του έργου του ποταμού Μορώνη, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να δημοπρατηθεί το αντιπλημμυρικό έργο και να διευθετηθεί η εκβολή του ποταμού.

 Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 5. 200.000 €, αναμένεται να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Κάτω Σούδας και της περιοχής Λιβάδεια Χανίων, με ταυτόχρονη οικολογική αναβάθμιση της περιοχής της εκβολής του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook