Σε επίπεδα ρεκόρ έχει φτάσει ο αριθμός των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας αγγίζοντας τις 13.000. Το αποτέλεσμα είναι τα σωφρονιστικά καταστήματα να ασφυκτιούν ενώ ήδη δύο έκλεισαν τις πύλες τους.
Σε επίπεδα ρεκόρ έχει φτάσει ο αριθμός των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας αγγίζοντας τις 13.000.

Το αποτέλεσμα είναι τα σωφρονιστικά καταστήματα να ασφυκτιούν ενώ ήδη δύο, του Κορυδαλλού και της Χαλκίδας, έκλεισαν τις πύλες τους ανακοινώνοντας αδυναμία φιλοξενίας άλλων κρατουμένων.

Με έγγραφό του ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού αναφέρει ότι «από 27.1.2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω υπερπλήρωσης του καταστήματός μας ή δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατούμενους».

Αντίστοιχη είναι και επιστολή του διευθυντή φυλακών Χαλκίδας Σπύρου Αθανασίου ο οποίος αναφέρει οτι «πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες…. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατούμενους. Δεν υπάρχει σπιθαμή κενού χώρου να τους τοποθετήσουμε».

Επιπλέον, έγγραφη ειδοποίηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «έκλεισε» τις πύλες της και δεν δέχεται άλλους κρατούμενους, λόγω υπερπληθυσμού της απέστειλε και ο διευθυντής των φυλακών Τρίπολης.

Οι φυλακές της Τρίπολης είναι χωρητικότητας 65 ατόμων και «φιλοξενούν» 180 κρατούμενους. Ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Τρίπολις στο σχετικό έγγραφο προς στο υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για αδιαχώρητο μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Επιπλέον, ακόμη τέσσερις διευθυντές φυλακών, απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο αναφέρουν ότι επικρατούν ασφυκτικές συνθήκες κράτησης και έχει επέλθει το αδιαχώρητο. Πρόκειται για τους διευθυντές των φυλακών Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, Γρεβενών και Ναυπλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook