Σε κοινή συνέντευξη τύπου σήμερα ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ κ. Νικόλαος Αργυράκης , παρουσίασαν την πρόταση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Χερσονήσου

Έγινε ανάλυση των δράσεων και παρεμβάσεων του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και παρουσιάστηκε αναλυτικά ο βραχυπρόθεσμος και μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

Στις βραχυπρόθεσμες δράσεις περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση των συνχρη-ματοδοτούμενων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την παρέμβαση του φορέα σε μεγάλο φάσμα στερεών αποβλήτων, όπως είναι τα υλικά κατεδαφίσεων και εκσκαφών, τα ογκώδη απορρίμματα και τα φυτικά υπολείμματα.

Ο μεσομακροπρόθεσμος προγραμματισμός περιλαμβάνει , τον σχεδιασμό και την υλοποίηση υπερσύγχρονης μονάδας \”Μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος\” στο ΧΥΤΑ Χερσονήσου. Η μονάδα αυτή θα έχει δυναμικότητα 50.000 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων και θα καλύπτει την αιχμή των αναγκών του Δήμου Χερσονήσου και 50.000 κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δράσεων που περιγράφονται παραπάνω, θα διατηρήσουν την διαχείριση των απορριμμάτων στην Χερσόνησο σε υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά , διαφυλάττοντας το περιβάλλον και την αειφορία του τόπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook