Την αιχμηρή παρέμβαση μέλος της ομάδας Real Democracy Now αναγκάστηκε να υποστεί ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστα Σημίτης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα \”Η Ελλάδα στην κρίση; Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;\” που διοργάνωσε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου το ίδρυμα Heinrich-Böll των Γερμανών Πρασίνων.

Ο κ. Σημίτης επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που τον διαδέχτηκε και καταλόγισε ανεπάρκεια σε όσους διαπραγματεύτηκαν τους όρους του Μνημονίου με τους δανειστές, την \”ισχυρή πλευρά\”, όπως τους χαρακτήρισε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η ομάδα Real Democracy Now! Berlin/GR πραγματοποίησε παρέμβαση με στόχο να καταδείξει τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού και των κυβερνήσεών του αναφορικά με την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, επιμένοντας στο θέμα της διαφθοράς και την ευθύνη συνεργατών του κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του (Siemens, Ferrostahl).

Ο Κ. Σημίτης αρνήθηκε να απαντήσει στην παρέμβαση.

Η ενέργεια αυτή της ομάδας Real Democracy Now! Berlin/GR βρήκε θετική απήχηση στο ακροατήριο και προκάλεσε το ενδιαφέρον ανταποκριτών του ξένου τύπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook