Έτοιμοι είναι οι Ιταλοί να ρίξουν στην παραγωγή την «καυτή» 4C, μετά από τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασε στις εκθέσεις της Γενεύης και της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το coupe της Alfa Romeo θα κοστίζει περί τις 45.000 Στερλίνες, στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, ήτοι σχεδόν 54.000 ευρώ. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν στους κατόχους τους στις αρχές του 2013, με την 4C να διατίθεται τουλάχιστον σε τρία επίπεδα εξοπλισμού.

Θυμίσουμε πως το όνομα «4C» έχει άμεση σχέση με τη χρήση του 4κύλινδρου 1750 Turbo κινητήρα που αποδίδει 230 ίππους. Δύναμη που μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του νέου, ξηρού τύπου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη «Alfa TCT». Η  4C επιταχύνει από τα 0-100 km/h, σε λιγότερα από 5’’ και η τελική της ταχύτητα είναι στα 250 km/h.

Η ανάρτηση της Alfa Romeo 4C διαθέτει διπλά ψαλίδια εμπρός και γόνατα MacPherson πίσω, με τους Ιταλού σαν τονίσουν πως υπάρχει εξαιρετική σχέση βάρους/ισχύος (4 κιλά ανά ίππο), ενώ κατανομή βάρους είναι 40% στον εμπρός και 60% στον πίσω άξονα.
(car+speed)