Σε πολύ δεινή οικονομική θέση βρίσκεται πλέον η ΠΑΕ ΟΦΗ με το κομμάτι των προσφυγών να πνίγει στην κυριολεξία την κρητική ομάδα .

Στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης όπου κράτησε πάνω από 5 ώρες κύριο θέμα συζήτησης ήταν η σωστή διαχείριση στο κομμάτι των προσφυγών όπου το συνολικό ύψος των χρημάτων που θα πρέπει να καταβληθεί για να εξοφληθούν φτάνει στο 1.700.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε 23 παίκτες και προπονητές που έχουν κερδίσει την προσφυγή που έχουν καταθέσει κατά της κρητικής ΠΑΕ.

Από αυτές τις 23 προσφυγές οι 10 εξ αυτών για τις οποίες απαιτούνται 600.000 ευρώ θα πρέπει να εξοφληθούν η να ρυθμιστούν μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου αλλιώς η κρητική ομάδα διατρέχει σημαντικό κίνδυνο προκειμένου να υποστεί κυρώσεις από την FIFA όπως η αφαίρεση βαθμών.

Οι 10 προσφυγές που χρίζουν άμεσης λύσης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου είναι αυτές των : Ψωμά, Κασμερίδη, Κατσικογιάννη , Γκέρμπερ, Μάουρερ, Σίμιτς, Νατσούρα, Αγρίτη, Μπαρκαουάν και Μπερτίν.

Σκέψεις για να μην ισχύσουν τα διαρκείας

Στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης συζητήθηκε και το ζήτημα να μην ισχύσουν προεραιτερικά οι κάρτες διαρκείας για τα εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκό , και Ολυμπιακό (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αν περάσει ο ΟΦΗ στα ημιτελικά της διοργάνωσης).

Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχει οριστική απόφαση καθώς υπάρχει απλά σαν σκέψη στα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ. Θα πρέπει πάντως να τονιστεί ότι αν ισχύσει αυτό το μέτρο για τα επόμενα εντός έδρας ματς θα είναι καθαρά προεραιτικό.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ για τα θέματα που συζητήθηκαν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο :

Συνεδρίασε σήμερα η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ-ΟΦΗ και τα μέλη της συζήτησαν τα παρακάτω θέματα:
-Έγινε ενημέρωση στο οικονομικό και στις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη σχετικά με την εισροή χρημάτων, που είναι αναγκαία για να καλυφθούν άμεσες υποχρεώσεις και λειτουργικές ανάγκες της ΠΑΕ-ΟΦΗ.
-Έγινε αποτίμηση των μέχρι σήμερα προσπαθειών για την πώληση των μετοχών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αποφασίσθηκε να συνεχισθεί η προσπάθεια για την διάθεση των μετοχών.
Μέλη της Δ.Ε. θα έχουν επαφές με επιχειρήσεις στη πόλη και στο νομό Ηρακλείου.
Η Δ.Ε. κάνει έκκληση σε όλους που αγαπούν τον ΟΦΗ, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, να βοηθήσουν τη προσπάθεια που γίνεται και να προμηθευτούν μετοχές, γιατί η ΠΑΕ-ΟΦΗ θα πρέπει σε πολύ σύντομο χρόνο να καλύψει οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Η ΠΑΕ-ΟΦΗ πρέπει να τακτοποιήσει προσφυγές που έχουν επιδικασθεί σε βάρος της και είναι: Σφακιανάκης, Ρούσεφ, Κασμερίδης, Κιάσος, Ψωμάς, Κωνσταντινίδης Π., Γκέρμπερ, Χατζηνικολάου, Κατσικογιάννης, Αγρίτης, Μπαρτζώκας, Ρόβας, Μάουερ, Βλόνταρτσικ, Μπαρκαουάν, Γκουλής, Μπερτίν, Πέσιτς, Καρακατσάνης, Νατσούρας, Οργκανίστα, Σταυρακάκης, Σίμιτς.

Από τις παραπάνω προσφυγές, επείγουσες περιπτώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν έως 7-2-12, είναι των Ψωμά, Κασμερίδη, Κατσικογιάννη, Γκέρμπερ, Μάουερ, Σίμιτς, Νατσούρα, Αγρίτη, Μπαρκαουάν, Μπερτίν.