Εβδομήντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 1.000 τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ δύο αιγυπτιακών ομάδων στην πόλη Πορτ Σαΐντ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν νοσοκομειακές πηγές και ένας αξιωματούχος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας.

«Πρόκειται για ένα ατυχές και εξαιρετικά θλιβερό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χέσαμ Σέιχα στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μόλις έληξε ο αγώνας οπαδοί της Αλ Μάσλι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες στους οπαδούς της Αλ Άχλι.

«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πόλεμος. Άνθρωποι πεθαίνουν μπροστά μας. Δεν γίνεται καμία κίνηση, δεν υπάρχει ασφάλεια ούτε ασθενοφόρα», κατήγγειλε από την πλευρά του ένας παίκτης της αλ Άχλι, ο Μοχάμεντ Άμπο Τρέικα, στο τηλεοπτικό δίκτυο της ομάδας του.
\"http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120202/engine/newego_LARGE_t_1101_54026475_type12128.jpg\"

Στρατιωτικές δυνάμεις στο Πορτ Σάιντ για αποφυγή νέων επεισοδίων

Δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν στο Πορτ Σάιντ, προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων (Αλ Μασρί και Αλ Αχλί) που έπαιζαν λίγο πριν ξεσπάσουν βιαιότητες στο γήπεδο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 74 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων των χιλίων.

«Ο στρατός ανέπτυξε τις δυνάμεις του στο Πορτ Σάιντ, για να εμποδίσει νέες συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς» μετάδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σύλληψη 47 ατόμων για τα αιματηρά γεγονότα

Σαράντα επτά άτομα, που ενδέχεται να έχουν σχέση με τα αποτρόπαια αιματηρά γεγονότα λίγο μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, συνελήφθησαν γύρω στα μεσάνυχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπαχίμ.

Ο Αιγύπτιος υπουργός δήλωσε ότι πολλά από τα θύματα πέθαναν την ώρα που συνωστίζονταν ασφυκτικά με άλλους θεατές.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου, αρχιστράτηγος Μοχάμεντ Χουσείν Ταντάουι, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα γεγονότα, χωρίς ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες.


Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατηγορούν τους οπαδούς Μουμπάρακ

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατηγόρησαν τους οπαδούς του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ για τα αιματηρά επεισόδια που κόστισαν τη ζωή σε 74 ανθρώπους.

\"http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120202/engine/newego_LARGE_t_1101_54026520_type12128.jpg\"«Τα γεγονότα στο Πορτ Σάιντ ήταν σχεδιασμένα και είναι ένα μήνυμα από τους οπαδούς του παλαιού καθεστώτος», δήλωσε ο βουλευτής Έσαμ αλ Έριαν σε ανακοίνωσή του που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κόμματος της Ελευθερίας και τη Δικαιοσύνης, πολιτική κίνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Ο Αλμπάντρι Φαργάλι, μέλος του κοινοβουλίου από το Πορτ Σάιντ, κατηγόρησε τους αξιωματούχους και τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ότι επέτρεψαν να συμβεί αυτό το τραγικό συμβάν λέγοντας ότι έχουν ακόμη δεσμούς με το καθεστώς του Μουμπάρακ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας το έκαναν αυτό ή επέτρεψαν να συμβεί. Οι άνδρες του Μουμπάρακ εξακολουθούν να είναι στην εξουσία. Ο ηγέτης του καθεστώτος έχει πέσει, όμως οι άνδρες του εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους», κατήγγειλε στην κρατική τηλεόραση ο Φαργάλι.

Κάποιοι άνδρες της αστυνομίας είναι μεταξύ των νεκρών, όπως δήλωσε μία ιατρική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες.

Τα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή του Σουέζ έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και δεκάδες ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο Πορτ Σαΐντ από την Ισμαϊλίγια και το Σουέζ, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος από την υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook