Οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν στις 11 Φεβρουαρίου στο Κάιρο για να εξετάσουν το μέλλον της αποστολής στη Συρία των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία ανεστάλη στις 28 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του Οργανισμού.

Αυτή η συνάντηση, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου και την οποία επιθυμούσε να φιλοξενήσει το Κατάρ, θα πραγματοποιηθεί τελικά στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο στις 11 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε αποφασίσει στις 28 Ιανουαρίου να αναστείλει την αποστολή των παρατηρητών του στη Συρία επικαλούμενος την εντεινόμενη καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ \’Ασαντ.
Η Συρία είχε εκφράσει την απογοήτευσή της για την απόφαση αυτή και είχε κατηγορήσει τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι ότι την έλαβε \”έπειτα από αίτημα του Κατάρ, και ενόψει της συνάντησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ\” στις 31 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμεντ μπιν Γιάσεμ αλ Θάνι ζήτησε χθες Τρίτη από το Συμβούλιο Ασφαλείας να υιοθετήσει ένα σχέδιο απόφασης το οποίο στηρίζει τις αποφάσεις του Αραβικού Συνδέσμου, ώστε να σταματήσει \”η μηχανή θανάτου\” του συριακού καθεστώτος, και να δοθεί τέλος \”στην ανθρωπιστική τραγωδία\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook