Πόσων ετών είναι η ηθοποιός Rachel Weisz; Στην εποχή του Διαδικτύου, αυτό είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να μάθει: σε λίγο θα γίνει 41 ετών, αφού γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1970.

Τώρα, η εταιρεία κολοσσός των καλλυντικών L' Oreal αναγκάζεται να αποσύρει έντυπη διαφήμισή της στη Βρετανία, διότι στις φωτογραφίες η Βάις εμφανίζεται σαν... 20χρονη, με πεντακάθαρο και απαλό πρόσωπο χωρίς ίχνος ρυτίδας.

Η αρμόδια βρετανική Αρχή για τον ανταγωνισμό στη διαφήμιση (Advertising Standards Authority ) έκρινε ότι «παραπλανάται το κοινό εφόσον έχει γίνει προσπάθεια να εμφανιστούν ως πολύ πιο αποτελεσματικά τα αποτελέσματα της χρήσης του προϊόντος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα». Το συγκεκριμένο προϊόν είναι η κρέμα αντιγήρανσης Revitalift Repair 10.

http://www.blogcdn.com/www.mydaily.co.uk/media/2010/10/rachel-weisz.jpg

Η Weisz «πρωταγωνιστεί» στην επίμαχη έντυπη διαφήμιση με μία σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών. «Εγινε κάθε προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήθηκε κατάλληλα ο φωτισμός, όπως επιτρέπουν οι διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας για τις διαφημίσεις» ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ωστόσο, δέχθηκε να αποσύρει προσωρινά τη διαφήμιση και να την λανσάρει αργότερα, παρουσιάζοντας μία πιο ρεαλιστική εκδοχή του προσώπου της πρωταγωνίστριας της ταινίας «Ο Επίμονος Κηπουρός».