Δριμύ κύμα ψύχους πλήττει την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 90 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους. Από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έφτασαν τους 28 βαθμούς υπό το μηδέν στην Ουκρανία 30 άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία, στην πλειονότητά τους άστεγοι που βρέθηκαν παγωμένοι στους δρόμους.

Τουλάχιστον άλλοι 450 άνθρωποι νοσηλεύθηκαν με υποθερμία και κρυοπαγήματα. Σχολεία, νηπιαγωγεία και πανεπιστήμια έκλεισαν, ενώ οι Αρχές έστησαν εκατοντάδες καταφύγια για τους αστέγους. Στην Πολωνία όπου η θερμοκρασία έπεσε στους 27 βαθμούς υπό το μηδέν, πέθαναν από το κρύο 27 άνθρωποι.

Στη Βουλγαρία ο Δούναβης πάγωσε και διακόπηκε η διέλευση των πλοίων, ενώ σε 18 πόλεις – μεταξύ των οποίων και η Σόφια – σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες τα τελευταία 100 χρόνια. Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία.

Χθες στη Μόσχα, η θερμοκρασία έπεσε στους -22 βαθμούς, ενώ στη Σιβηρία όπου εκατοντάδες άτομα νοσηλεύονται με υποθερμία, η θερμοκρασία την ημέρα έφτασε τους -32 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα τους -46! Η Μαύρη Θάλασσα πάγωσε σε αρκετά σημεία της κοντά στις ρουμανικές ακτές, ενώ ελικόπτερα ρίχνουν προμήθειες σε δεκάδες αποκλεισμένα χωριά στη Σερβία και τη Βοσνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook