Η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Πολυτελές κάμπριο ή αυτοκίνητο πόλης, λίγα ή πολλά κυβικά, μικρή σημασία έχει για τον υποψήφιο αγοραστή: ό,τι κι αν είναι, όταν φτάσει η ώρα της παραλαβής, εκείνος σαν βασιλιάς θα αισθανθεί. Αυτό είχαν κατά νου στη Volkswagen όταν αποφάσισαν να κατασκευάσουν τον μεγαλύτερο και – με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους – πιο εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτου στον κόσμο, το Autostadt, στη Γερμανία.

Βρίσκεται στο Βόλφσμπουργκ, στην Κάτω Σαξωνία. Για τον πολύ κόσμο ωστόσο είναι γνωστή ως Πόλη του Αυτοκινήτου και όποιος τύχει να την επισκεφτεί σχεδόν επιβάλλεται να περάσει μια μέρα στο ανοιχτό πάρκο όπου στεγάζονται τα φουτουριστικά γκαράζ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεχωρίζουν οι δύο θεόρατοι γυάλινοι πύργοι, ύψους 60 μέτρων, όπου κάθε μέρα περίπου 600 αυτοκίνητα διασχίζουν για τελευταία φορά την «πασαρέλα» προτού παραδοθούν στον νέο τους ιδιοκτήτη.

\"http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/48A4A436AC0301401F783CB2197FF16F.jpg\"Για την ακρίβεια, τα οχήματα μεταφέρονται απευθείας από το εργοστάσιο στον εκθεσιακό χώρο μέσω ενός κινούμενου ιμάντα. Εκεί αναλαμβάνει δράση ένας γιγάντιος ρομποτικός βραχίονας, που τα ανασηκώνει με ταχύτητα δύο μέτρων το λεπτό και τα περιστρέφει γύρω από τον κεντρικό στύλο, προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα στους παρευρισκομένους.

Τα δύο υπερσύγχρονα κτίρια επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ενός υπόγειου τούνελ, ενώ ένας ακόμη «ατελείωτος» διάδρομος οδηγεί τα αυτοκίνητα στον χώρο τοποθέτησης των πινακίδων. Σε αυτό το σημείο, η διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι νέοι ιδιοκτήτες μένει μόνο να παρακολουθήσουν την πορεία του αυτοκινήτου τους από τη θυρίδα, όπου φιγουράρει, στο κέντρο πελατών και να το παραλάβουν με 0 χλμ. στο καντράν. Εκτός από τα δύο 20ώροφα κτίρια, τα οποία αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το τεράστιο γκαράζ του τελευταίου σίκουελ των «Επικίνδυνων Αποστολών», το θεματικό πάρκο της Volkswagen φημίζεται ακόμη για το εστιατόριό του, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, και τις γυάλινες πόρτες του, τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

«Το θεματικό πάρκο αποτελεί πόλο έλξης για όσους έχουν πάθος με τα αυτοκίνητα, αλλά και για όσους απολαμβάνουν πολιτιστικά και μοναδικά στον κόσμο δρώμενα», λέει στην «Daily Mail» εκπρόσωπος του Ομίλου σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει την αθρόα προσέλευση του κόσμου. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο επισκέπτονται το Autostadt δυο εκατομμύρια άνθρωποι.

\"http://2.bp.blogspot.com/-F5tmWfHSWHE/TymmfbIe4VI/AAAAAAAA0r0/XsqbQAO11tE/s1600/tromaktiko147.jpg\"

\"http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/5E72DECFC2989CCBEAB55C3554EC5EDC.jpg\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook