«Το Χαστούκι» του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα κέρδισε το βραβείο της καλύτερης φετινής παραγωγής της αυστραλιανής τηλεόρασης, κατά την απονομή των αυστραλιανών Όσκαρ.

Παράλληλα, ο πρωταγωνιστής της σειράς Άλεξ Δημητριάδης, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τηλεοπτικού ηθοποιού για την ερμηνεία του στο «Χαστούκι».

Στην απονομή των βραβείων, που έγινε την Τρίτη, παρουσία των γνωστότερων Αυστραλών καλλιτεχνών, το βραβείο της καλύτερης αυστραλιανής ταινίας κέρδισε το φιλμ «Red Dog».

H ταινία «Snowtown» που στηρίζεται σε έναν ομογενή, κατά συρροή δολοφόνο-κανίβαλο, απέσπασε τρία βραβεία.

Ο ηθοποιός Ντάνιελ Χάνσελ που υποδύθηκε τον Τζέιμς Βλασσάκη κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού, ο Τζάστιν Κάρζελ το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και η Λουίζ Χάρις το βραβείο δεύτερου καλύτερου γυναικείου ρόλου.

H υπόθεση της ταινίας στηρίζεται στη φρικιαστική δολοφονία δώδεκα ατόμων που έγινε στην Αδελαΐδα από το 1992 έως το 1999 και είναι δοσμένη από την οπτική γωνία του ομογενή Τζέιμς Βλασσάκη, ενός εκ των τεσσάρων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ο οποίος εκτίει ισόβια ποινή.

Τα οκτώ επεισόδια της σειράς, «Το Χαστούκι» που προβλήθηκαν, πέρσι, από το κρατικό αυστραλιανό κανάλι του ABC, στηρίχτηκαν στο τέταρτο και πιο πετυχημένο βιβλίο του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα, που έχει σαρώσει τα διεθνή λογοτεχνικά βραβεία και έχει ήδη πουλήσει πάνω από 600.000 αντίτυπα έως τώρα.

Η σειρά έχει πωληθεί και σε πολλά κανάλια του εξωτερικού. Στο βιβλίο, όπως και στην τηλεοπτική σειρά, αντικατοπτρίζεται η σύγχρονη οικογένεια της Αυστραλίας με καυστικό τρόπο. Σε μια οικογενειακή γιορτή ένας άντρας χαστουκίζει ένα ξένο παιδί. Το γεγονός αυτό διχάζει τους παρευρισκόμενους, που άλλοι βρίσκουν ελαφρυντικά και άλλοι απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου.

Οι απρόβλεπτες συνέπειες του χαστουκιού θα τους αναγκάσει όλους να αναθεωρήσουν την ίδια τους τη ζωή, τις επιθυμίες, τις προσδοκίες και τα πιστεύω τους.

Ο Αλέξης Δημητριάδης, που κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού ηθοποιού, είναι γιος πρώτης γενιάς Ελλήνων ομογενών.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 στο αυστραλιανής παραγωγής φιλμ «The Heartbreak Kid» και αργότερα ήρθε και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Heartbreak High» όπου και υποδύθηκε τον Νίκο Πούλο.

Όσο για τη σχέση του με την Ελλάδα, ο \’Αλεξ την επισκέπτεται συχνά και γύρισε εκεί τις ταινίες «Βασιλιάδες της Μυκόνου» του Ελληνοαυστραλού Νίκου Γιαννόπουλου και «Το γαμήλιο πάρτι» όπου πρωταγωνίστησε με την Φαίη Ξυλά.

Κατά την απονομή των βραβείων ACCTA έλαμψε και ο ομογενής σχεδιαστής Άλεξ Πέρι, ο οποίος είχε σχεδιάσει το φόρεμα της Μέγκαν Γκέιλ, κορυφαίου μοντέλου της Αυστραλίας σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook