Η ένωση πλαστικών χειρουργών της Ιταλίας κατέθεσε μήνυση σε βάρος της γαλλικής εταιρείας που κατασκεύαζε ακατάλληλα εμφυτεύματα αλλά και σε βάρος της γερμανικής εταιρείας πιστοποίησης που ήλεγχε τα προϊόντα αυτά.

Η ένωση, που εκπροσωπεί περισσότερους από 100 γιατρούς, ανακοίνωσε ότι οι δικηγόροι της κατέθεσαν τη μήνυση σε δικαστήριο της Ρώμης. Οι Ιταλοί πλαστικοί χειρουργοί, που θεωρούν ότι όχι μόνο οι ασθενείς τους αλλά και οι ίδιοι ζημιώθηκαν από την υπόθεση αυτή, στρέφονται εναντίον της γαλλικής εταιρείας PIP και της γερμανικής TUV Rheinland. \”Οι χειρουργοί που χρησιμοποίησαν τα εμφυτεύματα εξαπατήθηκαν όπως και οι ασθενείς\”, είπε ο αντιπρόεδρός τους, Μάριο Πέλε Τσεράβολο.

Οι χειρουργοί \”ξεγελάστηκαν\” από ένα προϊόν που είχε το σήμα έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός γνήσιου προϊόντος.\”Δεν μπορούμε να επιρρίψουμε ευθύνες στους γιατρούς που χρησιμοποίησαν τα εμφυτεύματα\”, πρόσθεσε ο Τσεράβολο.

Οι γαλλικές αρχές είχαν διατάξει να αποσυρθούν από την αγορά τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα από τον Μάρτιο του 2010, καθώς είχαν εκφραστεί ανησυχίες για την ποιότητά τους. Όμως μόλις τον περασμένο μήνα σύστησαν να αφαιρεθούν τα εμφυτεύματα από τις γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε πλαστική στήθους.

Η PIP, μια επιτυχημένη εταιρεία με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, φέρεται να έκρυβε το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε φτηνή, βιομηχανική σιλικόνη, μη εγκεκριμένη για ιατρική χρήση, για να παρασκευάζει τα συγκεκριμένα προϊόντα. Από την πλευρά της, η TUV Rheinland, η γερμανική εταιρεία πιστοποίησης που ήλεγχε τα προϊόντα της PIP μέχρι τον Μάρτιο του 2010, υποστηρίζει ότι αποστολή της ήταν να ελέγχει τη διαδικασία παραγωγής και όχι την ποιότητα της σιλικόνης που χρησιμοποιούσε η γαλλική εταιρεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook