Αποστάσεις από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλου παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι «οι δηλώσεις τέτοιου τύπου χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει». Επανέλαβε, επίσης, ότι η θέση της κυβέρνησης για τους δημόσιους υπαλλήλους είναι γνωστή.

«Η κυβέρνηση έχει θεσμικό ρόλο να εκφράζει τις απόψεις της και κυρίως έχει δοκιμαστεί σε αυτούς τους 15 μήνες πώς εννοεί και πόσο σέβεται το δημόσιο τομέα και τον πολίτη» δήλωσε ο κ.Πεταλωτής.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση αποφεύγει να αποδοκιμάσει ευθέως τον κ.Πάγκαλο επειδή φοβάται την αντίδρασή του, ο κ.Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν φοβάται τίποτα, δεν έχει φοβηθεί δυσκολίες πρωτόγνωρες».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η χώρα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα και ότι το να συζητάμε για τέτοιου είδους θέματα, αποκρύπτοντας τα μεγάλα προβλήματα, αδικεί τη δημόσια συζήτηση και για το πολιτικό σύστημα και για την πορεία της χώρας.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με το «ρεβεγιόν» του κ.Πάγκαλου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι έχει απαντήσει το εν λόγω ξενοδοχείο, το οποίο έχει διαφορετικούς ισχυρισμούς από εκείνους που αναφέρονται στα ρεπορτάζ.

Σχετικά με ανακοίνωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό κόμμα που έχει θεσμοθετήσει τη διαφορετικότητα στην έκφραση των απόψεων.

«Συνεπώς οι συζητήσεις που γίνονται εντός του ή με ανακοινώσεις είναι θέμα δημοκρατικότητας του κόμματος που κυβερνά τη χώρα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook