Την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας νέας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας για την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς με έδρα το Δήμο Φαιστού, επισημαίνει σε επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η Δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Στην επιστολή της η Δήμαρχος αναφέρεται τόσο στις επιστολές που ήδη έχουν κοινοποιήσει στην υπουργό οι εκπαιδευτικοί μέσω των αιρετών οργάνων τους, όσο και στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, η οποία συνηγορεί στην ίδρυση της εν λόγω Διεύθυνσης.

Σε σχέση με τα ζητήματα στέγασης της υπηρεσίας, η Δήμαρχος αναφέρει στην υπουργό πως ο Δήμος Φαιστού μπορεί να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες με χώρο που είναι διατεθειμένη η Δημοτική Αρχή να παραχωρήσει, προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 7.000 μαθητές και πάνω από 230 σχολεία.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αξιότιμη κ. υπουργέ,

Σημαντική αναγκαιότητα αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς η δημιουργία 2ης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ήδη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «Η ΦΑΙΣΤΟΣ» σας έχει εκθέσει αναλυτικά το ζήτημα από τις 17 – 1 – 2012, με την με αρ. πρωτ. 3 επιστολή του, αναλύοντας σας διεξοδικά τα θέματα που ανακύπτουν, με τα οποία και συντασσόμαστε πλήρως.

Για το ζήτημα παράλληλα έχει τοποθετηθεί με ομόφωνη απόφαση του και το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας, στην οποία και προτείνεται η ίδρυση και λειτουργία 2ης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας με έδρα το Δήμο Φαιστού και συγκεκριμένα τη Δημοτική Ενότητα Μοιρών.

Ενημερωτικά αναφέρουμε πως η ίδρυση και λειτουργία ενός επιπλέον γραφείου πρωτοβάθμιας πρόκειται να εξυπηρετήσει περί τους 7.000 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πάνω από 230 σχολεία.

Αναφορικά με τη στέγαση του, τονίζομε πως ως Δήμος είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ιδιόκτητο χώρο συνολικής έκτασης 120 τετραγωνικών μέτρων στο Γυμνάσιο Μοιρών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τις διεύθυνσης και να μην υπάρξει πρόσθετη οικονομική επιβάρνυση.

Θεωρώντας την ευαισθησία σας δεδομένη και πιστεύοντας πως θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα σας, εκπαιδευτικών, γονέων, αλλά και της κοινωνίας."