Την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 09:30, η Σχολή Εθνικής Άμυνας και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2, Κολωνάκι).

Ομιλητές θα είναι Καθηγητές Πανεπιστημίου και ειδικοί επιστήμονες. Η Ημερίδα εντάσσεται στους εκπαιδευτικούς σκοπούς του Ιδρύματος και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συνεργασιών του Ιδρύματος με τις Ανώτατες Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, η παρουσίαση του βιβλίου «Εκκλησία και Αγώνες της Κρήτης 1856-1905» του π. Μιχάλη Βλαβογιλάκη, που διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με την υποστήριξη της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών και του Παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος.

Ομιλητές θα είναι οι Μιχάλης Κοπιδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Τζιράκης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ανδρέας Νανάκης, Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Καθηγητής Τμ. Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας, π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης ενώ ο καταληκτήριος χαιρετισμός θα γίνει από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να κάνουν χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.