Ερωτευμένη με τον καπετάνιο του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, δήλωσε η μυστηριώδης Μολδαβή, που φέρεται να ήταν μαζί του τις τελευταίες κρίσιμες στιγμές του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου.

«Ναι, είναι αλήθεια, είμαι ερωτευμένη με τον καπετάνιο Σκετίνο», παραδέχθηκε η 25χρονη Ντομνίκα Τσεμοράν, χορεύτρια, καταθέτοντας στην εισαγγελία του Γκροσέτο που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Η νεαρή γυναίκα που έχει διπλή μολδαβική και ρουμανική υπηκοότητα, παραδέχθηκε, επίσης, ότι βρισκόταν στη γέφυρα με τον καπετάνιο τη στιγμή της προσάραξης του κρουαζιερόπλοιου, ανασκευάζοντας προηγούμενη κατάθεσή της, σύμφωνα με τις οποία, τη στιγμή του δυστυχήματος δειπνούσε με φίλους.

Μόνο που η νέα αυτή κατάθεση της Τσεμορτάν έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Σκετίνο ότι τη στιγμή της πρόσκρουσης κανένας ξένος δε βρισκόταν στη γέφυρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκετίνο κατηγορείται για φόνους αξ αμελείας και για την εγκατάλειψη του πλοίου πριν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Έρευνα και από την εισαγγελία του Παρισίου

Αυτή τη φορά θα γίνει από την εισαγγελία του Παρισίου, καθώς έξι Γάλλοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους όταν το κρουαζιερόπλοιο προσάραξε στα ανοιχτά του Τζίλιο.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας και ζήτησε από το ναυτικό της χωροφυλακής να πάρει καταθέσεις από τους Γάλλους επιβάτες του πλοίου που κατάφεραν να διασωθούν.

\”Η ακτοφυλακή θα ζητήσει από όλους τους Γάλλους επιβάτες να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για να εξακριβώσει τις συνθήκες του ναυαγίου, τις συνθήκες εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου και διάσωσης των επιβατών και για να εκτιμήσει τις προσωπικές τους ζημιές και τον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε σ’ αυτούς το ναυάγιο», τονίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Παρισιού.

Από τους 462 Γάλλους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις, αλλά τα πτώματα των δυο εξ αυτών δεν έχουν βρεθεί. Η εισαγγελία του Παρισιού έχει αναλάβει να συγκεντρώσει όλες τις αγωγές των θυμάτων που έχουν κατατεθεί στη Γαλλία. Δεν είναι γνωστό πόσες αγωγές έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής.

(newsit)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook