Η Τουρκία θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει άσυλο στην οικογένεια του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ, η χώρα του οποίου συγκλονίζεται από ένα αιματηρό κίνημα αμφισβήτησης από το Μάρτιο του 2011, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον οποίο επικαλείται σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

"Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο προς το παρόν", απάντησε ο Γκιουλ σε δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν αν η Τουρκία θα ήταν ενδεχομένως έτοιμη να υποδεχθεί τα μέλη της οικογένειας του σύρου προέδρου, αν αυτά τα τελευταία το ζητούσαν, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ραντικάλ".

"Αν μας διατυπωθεί ένα τέτοιο αίτημα, προφανώς θα το μελετήσουμε", πρόσθεσε ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος. Η 'Αγκυρα διέκοψε τις σχέσεις με την πρώην σύμμαχό της Συρία εξαιτίας της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους. Στο μεταξύ, ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης έκαναν γνωστό πως η συριακή κυβέρνηση συγκεντρώνει σήμερα στρατεύματα γύρω από την εξεγερμένη περιοχή του Ζαμπάντανι, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο. "Στρατεύματα υποστηριζόμενα από δεκάδες άρματα μάχης άρχισαν να περικυκλώνουν το Ζαμπάντανι σε μια κίνηση με στόχο να καταλάβουν εξ εφόδου την περιοχή", δήλωσε ο σύρος ακτιβιστής Αϊμάν Ιντλίμπι.