Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με αποκλειστικό θέμα την επαναλειτουργία του πυρηνελαιουργείου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης που παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ίδιο και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Τόνισε δε πως η έγκριση της επαναλειτουργίας προχώρησε μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας και ακολούθησε η απόφαση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Λαμπρινού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης παρουσίασε όλες τις ενέργειες του δήμου κατά το 2011 και ενημέρωσε για την χθεσινή επίσκεψη στην Εισαγγελέα Λασιθίου, ενώ παρουσίασε και την επιστολή που απέστειλε στον Αντιπεριφερειάρχη, τονίζοντας για άλλη μια φορά πως θα πρέπει να ανακληθεί η απόφαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος κατά πλειοψηφία. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος η οικονομική επιτροπή θα εγκρίνει τα ένδικα μέσα που θα ασκηθούν για την αναστολή λειτουργίας και την επίλυση του προβλήματος.

Ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας καταγγέλλει την προκλητική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Κ. Λαμπρινού, για το πυρηνελαιουργείο, το οποίο λειτουργώντας χωρίς να τηρεί τις νόμιμες προδιαγραφές, προκαλεί τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης στην περιοχή μας.  

Με τη συγκεκριμένη απόφαση η οποία πάρθηκε χωρίς να ερωτηθεί ο Δήμος Ιεράπετρας προσβάλλεται η λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και καταστρατηγείται η συνεργασία ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο βαθμό.

Ζητούμε την άμεση ανάκλησή της και την διακοπή της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου μέχρι να πληροί απολύτως τις νόμιμες προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.