Την επίσπευση των διαδικασιών για την αλλαγή ηγεσίας, αλλά και αυτοκριτική από τα κορυφαία στελέχη ζήτησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας το λόγο κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Πέτρος Ευθυμίου είπε ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπαν αλήθειες, αλλά αυτό δεν φτάνει. «Χρειάζεται σωστή αυτοκριτική, για να ακούσει ο λαός και να αναγνωρίσει την αλήθεια που λέμε» είπε. Με αναφορά στην ρήση του Καρλ Μαρξ ότι «ο γαλλικός λαός είπε το 1848 πως καλύτερα ένα φρικτό τέλος παρά φρίκη χωρίς τέλος», ο κ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι δεν είναι λύση το μην πεθάνει κανείς, αλλά να διατυπωθεί ένα πειστικό πρόγραμμα εξόδου. Επίσης, ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Στη παρέμβασή του, ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι, ως βουλευτής, δεν δίνει λευκή εξουσιοδότηση στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών να διαπραγματευθεί ο,τιδήποτε, χωρίς να το γνωρίζουμε, ούτε, όπως είπε, λευκή εξουσιοδότηση σε μια κρίσιμη περίοδο να προχωρήσει μια συμφωνία που δεν θα την αποφασίσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά από συζήτηση.

Ο κ. Καστανίδης πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η «νεοφιλελεύθερη εμμονή να εξολοθρέψουμε και να συμπιέσουμε τα εισοδήματα», καθώς μια τέτοια προοπτική οδηγεί σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ο πρώην υπουργός τόνισε με έμφαση ότι δεν πρέπει να αλλάξει η απόφαση να γίνει η ανακεφαλαίωση των τραπεζών με κοινές μετοχές, απόφαση «που διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον».

Η Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ πέτυχε πολλά και πρέπει να αναδειχθούν». «Μπαίνει» τόνισε «εκβιαστικό δίλλημα: ή ψηφίζετε τα μέτρα ή δεν έχει δάνειο και PSI».

Στράφηκε εναντίον των Ευρωπαίων πιστωτών, λέγοντας πως «κάποιοι θέλουν την δημοκρατία μας στο απόσπασμα, όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου» και ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου «να μην υπάρχει καμία δέσμευση σας χωρίς διάλογο των βουλευτών». Πρότεινε να διασφαλιστεί το PSI με κοινές μετοχές και τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το σχέδιο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα.

Η κ. Κατσέλη προειδοποίησε για το θέμα της ηγεσίας ότι δεν θα αποδεχθεί να επικρατήσουν οι παρέες, αλλά η ανάδειξη των ικανών να ανασυγκροτήσουν το ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ανέφερε ότι το «ΔΝΤ θέλει βαλκανιοποίηση της Ελλάδας» και υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να υπάρξουν κακοί και καλοί βουλευτές στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση. Αυτό ισχύει και για τη ΝΔ και θα πρέπει να το έχουν κατά νου και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να το αναδείξουν».

Ο Ντίνος Βρεττός ανέφερε ότι για να ανακοπεί η φθορά του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να υποστηριχθεί μία μόνο υποψηφιότητα για την προεδρία κι όλοι να συσπειρωθούν σ΄αυτήν.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook