Τρεις ύποπτοι για συμμετοχή τους στην επίθεση εναντίον του ελληνικού σκάφους «City of Poros» το 1988 θα δικαστούν ερήμην από παρισινό δικαστήριο από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, ανακοινώθηκε σήμερα από δικαστικές πηγές. Οι Αντνάν Σόγιοντ, Σαμίρ Χαϊντίρ και \’Αμπντουλ Χαμίντ Αμούντ, εναντίον των οποίων εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 1992 και για τους οποίους αγνοείται ακόμη εάν βρίσκονται εν ζωή, θα δικαστούν εν απουσία τους από ειδικό δικαστήριο.

Οι τρεις ύποπτοι εικάζεται ότι ανήκαν στην οργάνωση Φάταχ-Επαναστατικό Συμβούλιο, κίνημα που ίδρυσε ο Αμπού Νιντάλ, ορκισμένος αντίπαλος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Θεωρούμενος ως κύριος αυτουργός των γεγονότων, ο Λιβανέζος Αντνάν Σόγιοντ, παραπέμπεται στο δικαστήριο για «ανθρωποκτονίες από πρόθεση σε σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες». Για συνέργεια στις πράξεις αυτές παραπέμπονται ο Λιβανέζος Αμούντ και ο γεννημένος στην Δυτική Όχθη Χαϊντίρ.

Η επίθεση στο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο στις 11 Ιουλίου 1988, κατά την επιστροφή του στον Πειραιά από κρουαζιέρα στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης με 471 επιβάτες, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων Γάλλοι, είχε συνταράξει την διεθνή κοινή γνώμη.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook