«Η αυριανή γενική απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα καθώς και των επαγγελματοβιοτεχνών είναι το τελευταίο σήμα κινδύνου για τα εκρηκτικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η νεοφιλελεύθερη συνταγή αντιμετώπισης της κρίσης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΕΣΑΣΕ. Στην ανακοίνωση προσθέτει τα εξής:

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ήδη προβληματιστεί για τις αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόζει, καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους περιορίζονται στην αλματώδη άνοδο της ανεργίας, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και το καθημερινό λουκέτο σε καταστήματα και επιχειρήσεις, αφήνοντας ανέγγιχτες τις βασικές διαχρονικές αιτίες της στρεβλής ανάπτυξης όπως λ.χ. τη μεγάλη έκτασης φοροκλοπή των εχόντων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για συμμετοχή όλων στις θυσίες για την αντιμετώπιση της κρίσης και την αποφυγή της χρεωκοπίας, οι μόνοι που επωμίζονται το βάρος των επαχθών οικονομικών μέτρων είναι οι εργαζόμενοι της πόλης και της υπαίθρου και οι συνταξιούχοι, ενώ όσοι για δεκαετίες καταλήστευσαν τον δημόσιο και κοινωνικό πλούτο εξακολουθούν να ευημερούν με μόνο κόστος το τίμημα που πληρώνουν για τις θυρίδες με τα κλεμμένα στις Ελβετικές τράπεζες.

Η ΓΕΣΑΣΕ συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων και χαιρετίζει την αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook