Μία πρώην μαθητευόμενη στο Harper\’s Bazaar μήνυσε την εταιρεία που εκδίδει το περιοδικό, την Hearst Corporation, λέγοντας ότι η μαθητεία της παραβιάζει το εργατικό δίκαιο διότι δεν πληρωνόταν, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Σουεντάν Ουάνγκ, 28 ετών, ήταν μαθητευόμενη στο τμήμα αξεσουάρ του περιοδικού από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011, όπου συνήθως εργαζόταν τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα και συχνά έως και 55 ώρες, χωρίς να πληρώνεται, σύμφωνα με την αγωγή της που κατατέθηκε χθες Τετάρτη.

«Οι απλήρωτοι εκπαιδευόμενοι έχουν γίνει πλέον το αντίστοιχο των νεοπροσλαμβανόμενων εργαζόμενων, με τη διαφορά ότι οι εργοδότες δεν τους πληρώνουν για τις ώρες εργασίας τους», αναφέρει η αγωγή.

«Η αποτυχία των εργοδοτών να ανταμείψουν τους μαθητευόμενους για την εργασία τους και το γεγονός ότι η πρακτική αυτή είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλη τη χώρα, μειώνει τις ευκαιρίες για εργασία, προάγει τις ταξικές διαφορές μεταξύ αυτών που μπορούν να εργάζονται χωρίς μισθό και εκείνων που δεν μπορούν και συμβάλει εμμέσως στην αυξανόμενη ανεργία», προστίθεται στην αγωγή.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι η Ουάνγκ, η οποία χρησιμοποιεί και το όνομα Νταϊάνα, καθώς και οι εκατοντάδες άλλοι άμισθοι μαθητευόμενοι που εργάζονται στο Harper\’s Bazaar αποτελούν «κρίσιμο εργατικό δυναμικό» για την εταιρεία Hearst.

«Αν δεν έκαναν τη δουλειά οι μαθητευόμενοι, τότε θα έπρεπε να προσλάβουν κάποιον άλλο για να την κάνει», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ουάγκονερ, μία απο τις δικηγόρους της Ουάνγκ, σε συνέντευξή της, γεγονός που σημαίνει, σύμφωνα με την ίδια, ότι παραβιάζεται το εργατικό δίκαιο.

Η Ουάνγκ και οι δικηγόροι της ελπίζουν να συμμετάσχουν στην αγωγή εναντίον της Hearst και άλλοι μαθητευόμενοι που έχουν εργαστεί στην εταιρεία. Η Ουάνγκ ζητά να της δοθεί ως αποζημίωση ο κατώτατος μισθός και οι υπερωρίες για την εργασία της.

Ο Πολ Λούθρινγκερ, εκπρόσωπος της εταιρείας Hearst Corporation, δήλωσε από τη μεριά του ότι η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί για την αγωγή και γι\’ αυτό δεν μπορεί να την σχολιάσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στον ιστότοπο της Hearst για τους επίδοξους μαθητευόμενους αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν πληρώνει τους μαθητευόμενους, αλλά τους προσφέρει εμπειρία, μία πρακτική που είναι ευρέως διαδεδομένη στις εκδοτικές εταιρείες και σε άλλους τομείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook