Το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Γερμανό πρόεδρο Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος κατηγορείται πως ελάμβανε χαμηλότοκα δάνεια από φίλους του, έλαβε νέες διαστάσεις χθες με έναν νυν και έναν πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης να κατηγορούνται επίσης για αποδοχή δώρων.

Οι διωκτικές αρχές τονίζουν πως δεν έχουν διαπιστώσει κάποια νομική παράβαση στις πράξεις του Βουλφ, αλλά έχουν διατάξει έρευνες εναντίον ενός διοργανωτή εκδηλώσεων, του Μάνφρεντ Σμιντ, ο οποίος είχε προσφέρει δωρεάν διακοπές σε πρώην συνεργάτη του προέδρου.

Ο Τζεμ Οζντεμίρ, επικεφαλής των Πρασίνων, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Ταζ του Βερολίνου τονίζει πως ο Σμιντ του είχε προσφέρει ένα εισιτήριο για ένα ποδοσφαιρικό ματς στην Βαρκελώνη το περασμένο έτος.
Ο Οζντεμίρ υποστηρίζει ότι πλήρωσε το εισιτήριο στον Σμιντ, αλλά ότι αγνοούσε πως η πραγματική του τιμή ήταν μακράν υψηλότερη απ\’ όσο του είχε ζητήσει ο διοργανωτής.

Ο Κουρτ Μπεκ, πρωθυπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας -Παλατινάτου επιβεβαίωσε μέσω εκπροσώπου του πως είχε αποδεχθεί από τον Σμιντ μία πτήση αξίας 4.000 ευρώ με ιδιωτικό αεροσκάφος το 2008, όταν ήταν ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Οι αποκαλύψεις για ανάμειξη πολιτικών της αντιπολίτευσης σε ύποπτες δοσοληψίες με επιχειρηματίες διευρύνουν τη διαμάχη για τη διαφθορά που έχει ξεσπάσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ήλθε στο φως η υπόθεση Βουλφ.

Πλέον ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου \’Ανγκελας Μέρκελ Πέτερ \’Αλτμαγερ χαρακτήρισε ως υποκριτικές τις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει ο Μπεκ εναντίον του προέδρου.
Ο Σμιντ διατηρεί γραφείο που οργανώνει εκδηλώσεις, το οποίο τιμούν πλείστοι πολιτικοί και με πολλούς επιχειρηματίες να πληρώνουν τους λογαριασμούς.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Βουλφ Όλαφ Γκλάεζεκερ αποτελεί αντικείμενο ερευνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook