Για αθέμιτο ανταγωνισμό καταδίκασε γαλλικό δικαστήριο τη Google. Σύμφωνα με την απόφαση, η δωρεάν διάθεση του Google Maps αποτελεί πρακτική αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των υπόλοιπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Την αγωγή είχε καταθέσει η εταιρεία Bottlin Cartographes, η οποία προσφέρει υπηρεσίες χαρτογράφησης σε επιχειρήσεις επί πληρωμή και υποστήριζε πως η στρατηγική της Google αποσκοπεί στο να την εκτοπίσει εκτός αγοράς. Το δικαστήριο λοιπόν έκανε δεκτά τα επιχειρήματα της και της επιδίκασε 660.000 δολάρια. Επιπλέον, επέβαλε στη Google πρόστιμο 20.000 δολαρίων. Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι αυτή ήταν η μοναδική φορά που ο αμερικανικός κολοσσός καταδικάζεται για την εφαρμογή του Google Maps.

Η Google πάντως δήλωσε ότι θα προσβάλει την απόφαση. Κατά την εταιρεία, η δωρεάν προσφορά ενός εργαλείου τόσο υψηλής ποιότητας είναι ωφέλιμη τόσο για τους χρήστες όσο και για τους ιστοχώρους. Επιπλέον τόνισε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη αρκετός ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο χώρο τόσο στη Γαλλία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook