Την ώρα που οι αστυνομικοί τον αναζητούν παντού, ο μανιακός εμπρηστής της Ρόδου που θεωρείται ύποπτος για σωρεία παρόμοιων πράξεων φέρεται να χτύπησε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. στο «σμαραγδένιο» νησί!

Ο δράστης έριξε εύφλεκτο υλικό στην είσοδο των γραφείων στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας όπου υπάρχουν μόνο γραφεία. Η πυρκαγιά έσβησε χάρη στις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής, αφού προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στην πόρτα. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον ίδιο που είχε αποπειραθεί να πυρπολήσει τα γραφεία και στις 30 Δεκεμβρίου 2011.

Οι τοπικές  αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για τον εμπρηστή του προξενείου της Τουρκίας και μιας σειράς εμπρησμών και φθορών σε μνημεία και γραφεία κομμάτων που έγιναν τα τελευταία δυόμισι χρόνια στη Ρόδο. Μάλιστα, μετά την καταστροφή 12 τάφων στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στο Κορακόνερο, ο δράστης άφησε μια χειρόγραφη προκήρυξη μίσους κατά του κράτους με ζωγραφισμένες σβάστικες.

Ο γραφικός χαρακτήρας ταιριάζει με αυτόν της προκήρυξης που κόλλησε στην πινακίδα του Τουρκικού Προξενείου ο εμπρηστής που πυροδότησε ένα μπιτόνι με βενζίνη και τράπηκε σε φυγή. Η εικόνα του έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του προξενείου και οι αστυνομικοί αναζητούν έναν υπέρβαρο νεαρό με μούσι, ύψους 1.70 μ.!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook