Οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων χωρών της Ευρωζώνης με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση («ΑΑΑ»), δηλαδή της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου, θα συναντηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Βερολίνο, όπου και θα καθορισθεί η στάση που θα τηρήσουν για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Από τη συνάντηση θα λείπει ο Νικολά Σαρκοζί, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχασε πρόσφατα το τριπλό Α.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και ασκεί πίεση στη Γερμανία, προκειμένου να συμμετάσχει και ο δημόσιος τομέας -δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι εθνικές κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης- στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, το ΔΝΤ θεωρεί ότι το ύψος του δανείου στην Ελλάδα πρέπει να υπερβεί τα 130 δις. ευρώ, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία στην Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook