Ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο Αμερικανίδες τουρίστριες και ο Αιγύπτιος οδηγός τους που είχαν απαχθεί νωρίτερα χθες στο Σινά από βεδουίνους, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι δύο τουρίστριες ανήκαν σε μία ομάδα πέντε ανθρώπων που ταξίδευαν προς το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο κεντρικό Σινά όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι και μασκοφόροι άνδρες σταμάτησε το λεωφορείο τους.

Αρχικά οι ένοπλοι πήραν τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας που είχαν μαζί τους οι τουρίστες και στη συνέχεια άρπαξαν τις δύο γυναίκες, τις ανάγκασαν να μπουν στο όχημά τους και διέφυγαν στα βουνά, επεσήμαναν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι απαγωγείς ζητούν την απελευθέρωση συγγενών τους που κρατούνται σε αιγυπτιακές φυλακές, δήλωσαν πηγές από τους βεδουίνους στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση ένα στρατιωτικό αεροπλάνο έχει σταλεί στην περιοχή και ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση για την ανεύρεση των απαχθέντων.

Οι βεδουίνοι που ζουν στο Σινά διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις που γίνονται σε βάρος τους από τις αιγυπτιακές αρχές και τον τελευταίο καιρό έχουν επιτεθεί σε αστυνομικά τμήματα, ενώ έχουν μπλοκάρει και την πρόσβαση σε πόλεις για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και να πιέσουν για την απελευθέρωση των βεδουίνων που βρίσκονται φυλακισμένοι.

Την Τρίτη βεδουίνοι κράτησαν ομήρους για 20 ώρες Κινέζους εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο τσιμέντου στο βόρειο Σινά, ενώ τον προηγούμενο μήνα απήγαγαν 50 Γερμανούς και Βρετανούς τουρίστες, τους οποίους άφησαν ελεύθερους έπειτα από μερικές ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook