Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 64% των θετικών απόψεων των γερμανών πολιτών και η δημοτικότητά της βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από την επανεκλογή της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκαν χθες.

Στο τελευταίο πολιτικό βαρόμετρο του τηλεοπτικού δικτύου ARD, η γερμανίδα καγκελάριος τοποθετείται στη δεύτερη θέση ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 65%.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Πεερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ του SPD, δεν καταλαμβάνουν παρά την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, με 55%.

Το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αγγελα Μέρκελ είναι μία \”καλή καγκελάριος\”, το 85% θεωρεί ότι εκπροσωπεί επάξια τη Γερμανία στον κόσμο και το 55% θεωρεί ότι συμπεριφέρεται \”ως υπερκομματική πολιτική προσωπικότητα\”.

Εάν οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία διεξάγονταν σήμερα, η Χριστιανοδημοκρατiκή Ενωση (CDU) θα εξασφάλιζε το 36% των ψήφων (άνοδος κατά μία εκατοστιαία μονάδα) , ενώ ο εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξασφαλίζοντας το 3% των ψήφων (άνοδος κατά μία μονάδα από την προηγούμενη έρευνα της 19ης Ιανουαρίου).

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι χάνουν από μία μονάδα και εξασφαλίζουν αντίστοιχα το 29% και το 15% της πρόθεσης ψήφου.
Το κόμμα της αριστεράς Die Linke εξασφαλίσει το 7% (+1%) και το κόμμα των Πειρατών το 6% της πρόθεσης ψήφου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook