Μια μακάβρια δημοπρασία ξεκίνησε ένας Λίβυος ο οποίος πουλά προς 2 εκατομμύρια δολάρια την βέρα και το ματωμένο πουκάμισο που φορούσε ο Μουαμάρ Καντάφι την ημέρα της δολοφονίας του.

Η ανατριχιαστική έμπνευση ανήκει σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, στον Λίβυο Αχμέντ Ουαρφαλί, ο οποίος ωστόσο δεν διευκρινίζει πώς ακριβώς τα δυο αυτά αντικείμενα περιήλθαν στην κατοχή του.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο από την στιγμή της δολοφονίας του τον περασμένο Οκτώβριο από τους αντικαθεστωτικούς, διακρίνεται η ασημένια βέρα που φορά ο Καντάφι, καθώς και το ανοιχτόχρωμο πουκάμισο που είναι γεμάτο αίματα.

Η αραβική ιστοσελίδα ArabsToday.net παρουσιάζει επίσης μια φωτογραφία της βέρας στην οποία έχει χαραχτεί η ημερομηνία του γάμου του συνταγματάρχη με την δεύτερη γυναίκα του Σαφία (10/9/1970).

Η πώληση έχει προκαλέσει πολεμική στο ίντερνετ όπου ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Ουαρφαλί δεν πρέπει να πωλήσει τα δυο αντικείμενα και ιδιαίτερα την βέρα με το επιχείρημα ότι το δαχτυλίδι δεν ανήκει στον Καντάφι, αλλά είναι περιουσία του λιβυκού λαού.

Κάποιος άλλος γράφει: «Μπορείς να πουλήσεις τον Σαϊφ (τον γιο του Καντάφι) προς 20 δις. δολάρια, αν δεν θέλεις ο τύπος να πουλήσει το δαχτυλίδι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook