Έντεκα ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και ένας αγνοείται έπειτα από μία έκρηξη αερίου που σημειώθηκε σε ορυχείο στη νοτιοδυτική Κίνα.

Το δυστύχημα, που σημειώθηκε στο ορυχείο Ντιαογιουτάι στην επαρχία Σετσουάν, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων που καταγράφονται καθημερινά στα ορυχεία της Κίνας.

Οι τραυματισμένοι ανθρακωρύχοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να εργάζονται στη διάρκεια της νύχτας, όπως μεταδίδει το Νέα Κίνα, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της έκρηξης.

Το 2010 περίπου 2.433 άνθρωποι που εργάζονταν στα ανθρακωρυχεία της Κίνας έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, δηλαδή περίπου έξι ανθρακωρύχοι την ημέρα.

Παρ' όλα αυτά οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων επισημαίνουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι, καθώς οι εξορυκτικές εταιρείες κρύβουν τα δυστυχήματα για να αποφύγουν τα πρόστιμα και το κλείσιμο των ορυχείων τους.