Πάνω από 10 ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών θα κληθούν ως ύποπτοι για κακουργήματα, γιατί όπως προέκυψε προέβαιναν σε φορολογικούς επανελέγχους και διέγραφαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ που είχαν επιβληθεί από τον πρώτο έλεγχο, σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και ορισμένες, που ανήκουν στο δημόσιο τομέα.

Την καταγγελία είχε κάνει το ίδιο, το υπουργείο Οικονομικών και η ζημία υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο, χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της σχετικής εκτίμησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαγραφές των χρεών αφορούν 25 εταιρείες εκ των οποίων τουλάχιστον 8 είναι νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και δημοτικές επιχειρήσεις.

Οι ελεγκτές αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για τα αδικήματα της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Η κομπίνα σε βάρος των εσόδων του δημοσίου γινόταν μέσω της διαδικασίας επανελέγχου, μετά την επιβολή των αρχικών προστίμων. Οι συγκεκριμένοι δέκα ελεγκτές διέτασσαν δηλαδή επανέλεγχο των συγκεκριμένων φορολογικών υποθέσεων από τον οποίο φρόντιζαν να μην προκύπτει πρόστιμο. Η πράξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ακυρώνεται και το πρώτο πρόστιμο που είχε επιβληθεί και όλα να τελειώνουν «ανώδυνα» για τους ελεγχόμενους.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook