Λίγο μετά τα μεσάνυχτα διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των στελεχών της Τρόικα.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα που άπτονται της νέας δανειακής σύμβασης, το PSI αλλά και τα θέματα του 13ου, 14ου και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η κατάργηση-συγχώνευση οργανισμών στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε, εξερχόμενος του κτιρίου της αντιπροεδρίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ότι «παραμένουν ανοικτά πολλά κρίσιμα θέματα. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας για τους πολιτικούς αρχηγούς και για τα πολιτικά κόμματα, να αποφασίσουν για τη σωτηρία της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, για τις έως τώρα διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα ενημερωθεί το Eurogroup με τηλεδιάσκεψη σήμερα στις 14:30 μετά το μεσημέρι, ενώ το αρχικά προγραμματισμένο για τη Δευτέρα Eurogroup θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8η Φεβρουαρίου. Ο υπουργός θα έχει επίσης σήμερα νέα συνάντηση με την Τρόικα, ενώ αναμένεται να μεταβεί και στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η χθεσινή συνάντηση με την τρόικα άρχισε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και χαρακτηριστικό των δυσκολιών που υπάρχουν, λόγω των απαιτήσεων που εγείρουν οι δανειστές για το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση, είναι το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «το PSI είναι το ευκολότερο μέρος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook