Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΤΕΚ ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδόχων Λασιθίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπροσώπων των εργαζομένων στον ΟΤΕΚ οι οποίοι συνεχίζουν για 11η ημέρα την κατάληψη στα γραφεία του οργανισμού.

Ο ΟΤΕΚ έχει περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση και οι δομές που στοιχειωδώς ξεκίνησαν έστω και καθυστερημένα να λειτουργούν αποτελούν για τους άτυχους μαθητές, τους εργαζομένους αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα αποτρεπτικό παράδειγμα – μνημείο εγκατάλειψης, υποβάθμισης – διάλυσης.

Η εκπαίδευση – μετεκπαίδευση για τον κλάδο μας αποτελεί κορυφαία κατάκτηση και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την ακύρωσή της.

Οι διαδικασίες έναρξης πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα μαζί με τη λύση των προβλημάτων υποχρηματοδότησης και αναποτελεσματικής διοίκησης εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου που έχει την συνολική ευθύνη για την απαξιωτική εικόνα διάλυσης της σχολής.

Οι Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων συντελούν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Επί δεκαετίες εκπαίδευσαν χιλιάδες συναδέλφους που στελέχωσαν τις επιχειρήσεις του τουρισμού με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Είναι αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που έχει ανάγκη ο τουρισμός της χώρας μας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook