Συνολικά 12 τόνους πατάτες, σε 1.700 συσκευασίες των έξι κιλών, θα μοιράσουν το πρωί του Σαββάτου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης οι αγρότες του Νευροκοπίου. Παράλληλα, θα διαθέσουν 300 εξάκιλες συσκευασίες στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από τη Βοιωτία, οι οποίοι, πριν από λίγες ημέρες, μοίρασαν στην Αθήνα κρεμμύδια και λαχανικά, οι αγρότες του Νευροκοπίου προχωρούν σε αυτήν την κίνηση, στο πλαίσιο της αγροτικής έκθεσης ΑGROTICA.

Με τον τρόπο αυτό, θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την πολύ χαμηλή τιμή που αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι -σχεδόν στη μισή τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι δεν είναι δυνατόν το 70% της παραγωγής τους να παραμένει αδιάθετο και να εισάγει η Ελλάδα πατάτες Αιγύπτου.

Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται και ο δήμαρχος Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης, ο οποίος μάλιστα καταγγέλλει ότι, την ώρα που η ελληνική πατάτα Νευροκοπίου παραμένει αδιάθετη, «έρχονται τη Δευτέρα και την Τρίτη δύο καράβια στα λιμάνια του Αστακού και της Θεσσαλονικης, γεμάτα με πατάτες Αιγύπτου».