Το τελεσίγραφο που δίνουν στη χώρα μας αγορές και Ευρωπαίοι εταίροι προκειμένου όχι απλώς να δοθούν δεσμεύσεις από τους αρχηγούς αλλά και να γίνουν πράξη εδώ και τώρα «προαπαιτούμενες ενέργειες» που έχει θέσει η τρόικα μεταφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Όπως προκύπτει μετά την τηλεδιάσκεψη του eurogroup που ολοκληρώθηκε νωρίτερα έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο της συμφωνίας για το PSI, αλλά απατούνται τώρα να δοθούν ανταλλάγματα από τη χώρα μας. Έχουν κλειδώσει οι αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και τα μέτρα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Απομένει να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών για τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και για τα πρόσθετα μέτρα του 2012.

Με δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τα μέτρα αυτά θα είναι σχετικά περιορισμένα. Υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά συμφωνήθηκε να τεθεί σε εφαρμογή έναν μηχανισμός συμπίεσης των τιμών, για να χτυπηθεί η ακρίβεια προς όφελος των αδύναμων που πιέζονται περισσότερο οικονομικά από την κρίση.

Τόνισε πως η απόσταση ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία είναι ελάχιστη και μια μόνο παρεξήγηση αρκεί για να τινάξει όλα στον αέρα, στέλνοντας το μήνυμά του στους πολιτικούς αρχηγούς που αναμένεται να συναντηθούν αύριο και υπογράμμισε πως πρέπει να τελειώνουμε αύριο το βράδυ ώστε για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ακόμα για να προλάβουμε να κάνουμε εγκαίρως την προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως απέχουμε πολύ λίγο από το να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει, υπογραμμίζοντας πως βρισκόμαστε ακόμα σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook