Ο συνδυασμός των λέξεων «City» και «Titan» αποτέλεσε την έμπνευση για την ονομασία του νέου –μικρού αδελφού- των Vito, Sprinter και Vario στη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της Mercedes-Benz. Τα πρώτα στοιχεία για το νέο ελαφρύ επαγγελματικό της που θα επεκτείνει… προς τα κάτω, την γκάμα της, παρουσίασε η Mercedes-Benz.

Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα φέρει την ονομασία «CITAN» που προκύπτει από το συνδυασμό των λέξεων «City» και «Titan».

Στόχος η αύξηση των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο
Με δεδομένη την ηγετική θέση που η Mercedes-Benz κατέχει στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών με τα Vito, Sprinter και Vario, το νέο Citan αναμένεται να προσφέρει στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Mercedes-Benz προσφέρει προς το παρόν τα Vario (μεικτό βάρος 6,0- 8,2t.), Sprinter (3,0- 5,0t.) και Sprinter (2,77- 3,2t.) ωστόσο με την πωλήσεις των ελαφρών επαγγελματικών στην κατηγορία των Vanette να έχουν ανέλθει σε επίπεδα της τάξης των 700.000 οχημάτων, καθίσταται σαφές πως χρειάζονταν η προσθήκη και ενός ακόμα οχήματος με μικρότερες διαστάσεις και μεικτό βάρος.

\"http://www.autotritipro.gr/jpg/pro/390/NEWS/mbcitan2.jpg\"

Πολλαπλές εκδόσεις, κατάλληλες για όλες τις χρήσεις
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που η Mercedes-Benz έδωσε στην δημοσιότητα, το Citan θα είναι διαθέσιμο σε μια μεγάλη γκάμα εκδόσεων με πολλαπλά μήκη αμαξώματος ως Van, Crew bus αλλά και όχημα μεικτής χρήσης (?) όπως η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρά το γεγονός ότι σαφή στοιχεία αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως το Citan θα διακρίνεται για την ποιότητα κατασκευής, την οικονομία, την ασφάλεια και την εξαιρετική οδική του συμπεριφορά.

Η γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνει υπερσύγχρονους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα περιλαμβάνουν φυσικά και εκδόσεις BluEFFICIENCY ενώ ήδη εξελίσσονται και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του.

Παράλληλα ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας αναμένεται να είναι υπερπλήρης, στα πρότυπα και των υπολοίπων οχημάτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για το τέλος αφήσαμε την πιο σημαντική, προς το παρόν πληροφορία, που αφορά φυσικά στο λανσάρισμα του νέου Mercedes-Benz Citan. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, το νέο ελαφρύ επαγγελματικό τους αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και πιο συγκεκριμένα στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών οχημάτων του Ανόβερου (IAA) ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσει και η εμπορική του πορεία στις διάφορες αγορές της ΕΕ.

\"http://www.autotritipro.gr/jpg/pro/390/NEWS/mbcitan3.jpg\"

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook