«Κοιτάξτε την κατάντια μας». Η παραπάνω ατάκα ανήκει σε έναν εκ των ανθρώπων που έσπευσαν στην πλατεία συντριβανίου στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που αγρότες από το Νευροκόπι μοίραζαν σακιά με πατάτες.

Συνολικά πάνω από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μοίρασαν στους περαστικούς πατατοπαραγωγοί από τη Δράμα, που έφτασαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 24η Agrotica.

Οι πατατοπαραγωγοί έδωσαν 1.700 συσκευασίες των έξι κιλών στους πολίτες, ενώ με 300 εξάκιλες συσκευασίες εφοδίασαν το κοινωνικό παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης.

Παρά το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έσπευσαν να προμηθευτούν τσουβάλια με πατάτες, τις οποίες μετέφεραν πεζή ή και με ποδήλατα.

Με την κίνησή τους αυτή οι πατατοπαραγωγοί διαμαρτύρονται για την πολύ χαμηλή τιμή, που αγοράζουν την πατάτα οι έμποροι, σχεδόν μισή τιμή του κόστους παραγωγής. Επιπλέον, καταγγέλουν πως 70% της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων των αγροτών, κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica» στη συμπρωτεύουσα.


Δείτε τις φωτογραφίες:

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook