Ικανοποιημένος από την νέα νίκη της ομάδας αλλά πάντα προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την λήξη του αγώνα.

Από την άλλη ο Νίκος Καραγεωργίου παρά την ήττα της ομάδας του έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και απέδωσε την ήττα από τον ΟΦΗ στην έλλειψη τύχης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών μετά την λήξη του κρητικού ντέρμπι :

«Είμαστε παθιασμένοι ψυχολογικά με τη νίκη»

Μπορεί ο ΟΦΗ στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη να βρισκόταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σε θέση άμυνας όμως αυτό που μετράει για τον Νίκο Αναστόπουλο είναι η νίκη.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός του ΟΦΗ επεσήμανε : «Ήταν ένα κλασικό ντέρμπι με δύο ομάδες από την ίδια πόλη που είχε τις δικές του ιδιαιτερότητες. Πετύχαμε ένα πολύ γρήγορο γκολ στη συνέχεια ελέγξαμε το παιχνίδι αν και χάναμε εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή. . Στο δεύτερο ημίχρονο είμασταν καταπληκτικοί και δεν υπάρχει φάση του Εργοτέλη μόνο κάποια γεμίσματα . Αν είμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις και στην τελική πάσα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να τελείωνε εκεί το παιχνίδι. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν . Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τον κόσμο μας που ήταν καταπληκτικός και μας βοήθησε τα μέγιστα».

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ περιορίστηκε περισσότερο σε παθητικό ρόλο κόντρα στον Εργοτέλη υπογράμμισε : «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ομάδα που προσφέρει θέαμα. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε μπάλα και να προσφέρουμε θέαμα σε κάθε μάτς αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η νίκη. Είμαστε παθολογικά άρρωστοι με τη νίκη. Όταν το παιχνίδι είναι στο 1-0 δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις τη νίκη».

Για το μυστικό της εκπληκτικής πορείας της ομάδας του στο πρωτάθλημα τόνισε : «Το πιο σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία αυτής της ομάδας είναι η άμυνα της . Από εκεί ξεκινάει μια ομάδα για να χτίσει ένα καλό σύνολο και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που έπαιζε επιθετικός».

Για τον αν ο ΟΦΗ μπορεί να θέσει ως στόχο την είσοδο του στα πλέι οφ βάση της βαθμολογικής του θέσης στο πρωτάθλημα δήλωσε :

«Εμείς έχουμε σαν στόχο να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα και να το πετύχουμε αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν μπορούμε να κάνουμε όνειρα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη».

Για το ότι το πρόβλημα του Μάντζιου είναι πιο σοβαρό από ότι αρχικά εκτιμήθηκε :

«Το πρόβλημα του Μάντζιου είναι πιο σοβαρό από ότι αρχικά νομίζαμε και δεν αποκλείεται ο παίκτης να πάει στο εξωτερικό για να δούμε το μέγεθος του προβλήματος του αλλά προς το παρόν θα το αντιμετωπίσουμε εδώ».

«Με μια επίθεση πήρε τη νίκη ο αντίπαλος»

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρά την ήττα της ομάδας του έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του υπογραμμίζοντας ότι «φεύγουμε στεναχωρημένοι γιατί θέλαμε αυτή τη νίκη για να ανεβούμε ψηλότερα στην βαθμολογία».

Στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός του Εργοτέλη τόνισε :

«Είμαστε στεναχωρημένοι που χάθηκε αυτό το ματς. Πιστεύαμε ότι θα το κερδίζαμε και θα ανεβαίναμε ψηλότερα. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις με μια επίθεση ο αντίπαλος πήρε τη νίκη. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια παίξαμε καλά αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μας κάνει το χατίρι . Φεύγουμε στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι κυρίως για το γεγονός ότι δεν πήραμε κανένα βαθμό σε αυτό το ματς. Ελπίζουμε ότι την επόμενη Κυριακή θα είμαστε πλήρης και θα έχουμε όλο το ρόστερ . Δυστυχώς χάσαμε έναν παίκτη που τον έχουμε άμεση ανάγκη και δεν θα παίξει την επόμενη Κυριακή.

Για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να τελειώσει κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο ματς :
«Η ομάδα ήταν ξυπνητή από το πρώτο ημίχρονο δεν έπαθε μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο αντίπαλος έπαιζε στην άμυνα με 11 παίκτες και τα πράγματα ήταν δύσκολα. Δεν υπάρχει πίεση στον Εργοτέλη λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Χάθηκε ένα παιχνίδι αλλά θέλαμε να το κερδίσουμε για να πάμε υψηλότερα στην κατηγορία. Όταν λείπουν κάθε Κυριακή πέντε παίκτες είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται κάποια κενά όπως στο γκολ του ΟΦΗ μια ασυνεννοησία ανάμεσα στον Γιοβάνοβιτς και τον Δάρλα. Δεν στέκομαι σε αυτό. Ο Εργοτέλης με αυτή την δυναμική που έχει και αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι σημαντικό που βρίσκεται σε αυτή την θέση».

Για την αποβολή του στο τέλος του αγώνα και την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί στον Σπάθα :

«Αν καθίσουμε και μιλήσουμε για αυτά τα θέματα έχουμε να πούμε πολλά. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό το θέμα γιατί όσες φορές το έχουμε κάνει ισχύει το στου «κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» . Ο διαιτητής έπαιξε 50-50 όμως αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες έδρες με εμάς . Η διαμαρτυρία μου στο τέλος είχε να κάνει με την κόκκινη του Κουτσιανικούλη γιατί θεωρώ ότι είναι πέρα για πέρα άδικη η κόκκινη κάρτα γιατί στην πρώτη κάρτα ο Κουτσιανικούλης είχε ένα τζαρτζάρισμα με τον Μπούρμπο και του δίνει κίτρινη κάρτα. Όταν φτάσαμε στο 90΄ τιμωρήθηκε με κόκκινη και είναι εκτός από το επόμενο ματς. Δεν έπρεπε να δώσει κίτρινη κάρτα στον Κουτσιανικούλη εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του. Κάποιες άλλες ομάδες προσπαθούν να επηρεάσουν την διαιτησία με άλλο τρόπο εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό στο γήπεδο μας»

Για το αν υπάρχει πίεση στους παίκτες του Εργοτέλη και δεν μπορούν να τελειώσουν τις φάσεις που δημιουργούν σε κάθε ματς :

«Η πίεση στον Εργοτέλη από που θα εξασκηθεί. Η βαθμολογική θέση μας δεν μας κάνει να πιεστούμε περισσότερο. Είμαστε στην μέση της βαθμολογίας της Super League και δεν πρέπει να βάλουμε άγχος και πίεση στην ομάδα».

Για το αν εντοπίζει επιθετικό πρόβλημα στον Εργοτέλη :

«Δεν έχει επιθετικό πρόβλημα ο Εργοτέλης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Λεάλ και ο Μπούντιμιρ δεν μπορούν να βάλουν γκολ. Στο σύνολο των γκολ που έχουμε βάλει είμαστε σε καλύτερη θέση από πέρυσι σε αυτή που βρισκόμασταν στην 20η αγωνιστική. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι αλλά είμασταν άτυχοι έτσι είναι το ποδόσφαιρο τι να κάνουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook