Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις στο Κάιρο ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που επιμένουν να διεκδικούν την αποχώρηση της στρατιωτικής εξουσίας, την οποία κατηγορούν για αδράνεια απέναντι στις βιαιότητες που προκάλεσαν 74 θανάτους έπειτα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Στο Κάιρο, πυκνές στήλες καπνού έβγαιναν από τα δρομάκια που οδηγούν στο υπουργείο Εσωτερικών όπου οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες κατά των αστυνομικών με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων και όπου ασθενοφόρα πηγαινοέρχονταν για να μεταφέρουν τραυματίες.

Από την έναρξη των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων την Πέμπτη, την επομένη της ποδοσφαιρικής τραγωδίας στο Πορτ Σαϊντ (βόρεια), δώδεκα διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο Κάιρο και το Σουέζ (ανατολικά) και 2.532 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους αστυνομικοί και διαδηλωτές, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Κάποια από τα θύματα πέθαναν από ασφυξία εξαιτίας των δακρυγόνων, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται και 211 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ένας στρατηγός που έχασε το ένα του μάτι. Σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό κανάλι Nile News, τραυματίστηκε επίσης ένας από τους δημοσιογράφους του ο οποίος χτυπήθηκε στο μάτι από σκάγια.

Χθες το απόγευμα οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στη μέση ανάμεσα σε συντρόφους τους και την αστυνομία η οποία έριχνε δακρυγόνα και σκάγια, όμως οι συγκρούσεις επαναλήφθηκαν στο κέντρο του Καΐρου, σε απόσταση μερικών μέτρων από την πλατεία Ταχρίρ.

Το βράδυ η κατάσταση ήταν ήρεμη αλλά η ένταση ήταν αισθητή ανάμεσα σε εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν ακόμα στους δρόμους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook