Μικρές σχεδιαστικές αλλαγές φέρνει, κατά κύριο λόγο, η νέα χρονιά για το παραδοσιακά 2θεσιο Smart ForTwo. Ας τις δούμε αναλυτικά.

Το νέο, για το 2012, Smart ForTwo, ενδυναμώνει την παρουσία του στην αγορά μέσω ενός περιορισμένης έκτασης facelift, που αφορά κατά κύριο λόγω τις εξωτερικές του επιφάνειες. Πιο συγκεκριμένα, με δεδομένες τις ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρείας, το νέο ForTwo, το οποίο θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, διαθέτει μια νέα μάσκα, η οποία φιλοξενεί στο κέντρο του το λογότυπο της εταιρείας.

Από εκεί και πέρα τώρα, ανανεωμένα είναι και τα φωτιστικά εμπρός σώματα, τα οποία έχουν περισσότερο οριζόντια θέση υιοθετώντας συγχρόνως τη γνωστή εδώ και χρόνια τεχνολογία LED. Επίσης, οι εμπρός αλλά και οι πίσω προφυλακτήρες διαθέτουν ελαφρώς τροποποιημένο σχήμα, ενώ πιο «επιθετική» σε σχέση με το παρελθόν είναι η αισθητική των πλευρικών αεροδυναμικών βοηθημάτων. Συν τοις άλλοις, το νέο Smart ForTwo, που πλέον μοιάζει ακόμα περισσότερο με το ηλεκτρικό πρωτότυπο ForTwoED που είδαμε πέρσι στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, διατίθεται με τρεις νέους τροχούς ελαφρού κράματος, καθώς και σε επτά στο σύνολο εξωτερικούς χρωματισμούς. Φυσικά, το «μικρό» της Smartθα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο και με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή.

Στο εσωτερικό, δεν παρατηρούνται αλλαγές σχεδιαστικού περιεχομένου, καθώς οι ιθύνοντες της εταιρείας αναφέρουν πως οι μόνες «αποκλίσεις» σε σχέση με το παρελθόν αφορούν στην καλύτερη ποιότητα των δερμάτινων επενδύσεων των καθισμάτων και στις περισσότερες πλέον χρωματικές επιλογές για τις υφασμάτινες.

Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου δεν παρατηρούνται αλλαγές, με τη γκάμα του λιλιπούτειου μοντέλου να απαρτίζεται από τις ήδη γνωστές εκδόσεις: cdi (799 κ.εκ., 54 ίπποι, ροπή 130 Nm, μέση κατανάλωση 3,3 λιτ./100 χλμ., εκπομπές ρύπων 86 γρ./χλμ.), mhd* (999 κ.εκ., 61 ίπποι, ροπή 89 Nm, μέση κατανάλωση 4,2 λιτ./100 χλμ., εκπομπές ρύπων 97 γρ./χλμ.), mhd (999 κ.εκ., 71 ίπποι, ροπή 92 Nm, μέση κατανάλωση 4,2 λιτ./100 χλμ., εκπομπές ρύπων 97 γρ./χλμ.) και ForTwo 84 PS(999 κ.εκ., 84 ίπποι, ροπή 120 Nm, μέση κατανάλωση 4,9 λιτ./100 χλμ., εκπομπές ρύπων 119 γρ./χλμ.). Στην κορυφή, τέλος, της πυραμίδας συναντάμε την έκδοση Brabus, η οποία αποδίδει 147 ίππους. 

Η διάθεση του ανανεωμένου Smart ForTwo στις επιμέρους αγορές της γηραιάς Ηπείρου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην προσεχή άνοιξη.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook