Την Κρήτη αναμένεται να επισκεφθεί στο τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 24-26/2 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με επικεφαλής τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού την Πέμπτη 24/2 θα βρίσκεται στα Χανιά, όπου το μεσημέρι θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων.

Στην σύσκεψη θα συζητηθεί το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην ανάδειξη των αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων, ενώ στην αιχμή του δόρατος θα βρεθεί η παλιά πόλη των Χανίων.

Η συνέχιση και ολοκλήρωση της ανάδειξης των Βυζαντινών και Βενετσιάνικων οχυρώσεων, το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, το κτίριο του Βενιζέλειου Ωδείου, το παλιό Δημαρχείο στην οδό Χάληδων , το συγκρότημα των Νεωρίων, είναι ορισμένα απο τα \”καυτά\” θέματα που σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της συζήτησης και τα οποία σχετίζονται και με την προώθηση του σχεδίου για ένταξη της παλιάς πόλης των Χανίων στον κατάλογο της Unesco με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επίσης στον κ. Γερουλάνο αναμένεται να τεθούν και τα ζητήματα που αφορούν στις αθλητικές υποδομές των Χανίων, οι οποίες ανήκουν στην αρμοδιότητα της Γ.Γ.Α., όπως το Εθνικό Στάδιο, το κολυμβητήριο στην Νέα Χώρα καθώς επίσης και το κλειστό κολυμβητήριο αλλά και το ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι.

Την Παρασκευή 25/2 ο υπουργός Πολιτισμού θα μεταβεί στο Ηράκλειο όπου θα παρευρεθεί σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

Τέλος το Σάββατο 26/2 ο κ.Γερουλάνος θα παραστεί σε παγκρήτια συνάντηση των ξενοδόχων της Κρήτης την οποία συγκαλεί η διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 12 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook