Με στόχο την ανύψωση του ηθικού τραγούδησαν οι Ευέλπιδες τον \”διασκευασμένο\” ύμνο της χούντας ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, όπως ανέφερε ο Αρχηγός της Σχολής.

\”Εκείνη την ημέρα και μόλις αποχώρησαν οι αξιωματικοί μίλησα για λίγο στους Ευέλπιδες, περνώντας ένα μήνυμα ενότητας και ανύψωσης του ηθικού, και τους προέτρεψα να μην απογοητεύονται από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας και να δείχνουν κατανόηση για τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει στη λειτουργία της η Σχολή, καθώς και για την ανάγκη ενότητας λαού και Στρατού\”, ανέφερε στην απολογία του ο αρχηγός της Σχολής.

Στην απολογία του, σύμφωνα με \”Το Βήμα\”, υποστήριξε πως κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου οι πρωτοετείς Ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας που ο ίδιος είχε διασκευάσει.

Ωστόσο δεν είχε σκοπό, όπως σημείωσε, να προσβάλει κανένα. Αντίθετα ήθελε να περάσει το μήνυμα πως μόνο ενωμένοι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δύσκολες ώρες που ζει η Ελλάδα.

Ο τεταρτοετής Εύελπις είχε παραπεμφθεί με πόρισμα στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής του για \”ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα και την αξιοπρέπεια του Ευέλπιδος συμπεριφορά και βαρύ πταίσμα περί την πειθαρχία\”, επειδή αμαύρωσε την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού.

Μετά την απολογία του, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του καταλόγισε \”επιπολαιότητα\” και \”δεν έλαβε υπόψη τους κινδύνους παρανοήσεως του τροποποιημένου ύμνου, με αποτέλεσμα να τύχει παρεξηγήσεως\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook