Κλεμμένα, παθιασμένα, αστεία, «μεταφυσικά», τα φιλιά έχουν μια μαγική δύναμη την οποία δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη μεγάλοι σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Ετσι, μερικά από τα κινηματογραφικά φιλιά έμειναν στην ιστορία σφραγίζοντας ταινίες, αλλά και δημιουργώντας φαντασιώσεις.

\"\"

Το πιο καυτό
Σίγουρα είναι εκείνο του Γουίλιαμ Χαρτ στην Κάθλιν Τέρνερ στην ταινία «Body Heat». Εκείνη, λίγα λεπτά πριν τον είχε διώξει, όταν όμως εκείνος φεύγοντας τη βλέπει να τον παρακολουθεί από το παράθυρο, επιστρέφει. Σπάει την πόρτα και δίνει στην Κάθλιν το πιο καυτό φιλί του Χόλιγουντ.

\"\"

Το πιο «υγρό»

Το φιλί που αντάλλαξαν κάτω από καταρρακτώδη βροχή η Οντρεϊ Χέπμπορν και ο Τζορτζ Πέπαρντ στην τελευταία σκηνή της ταινίας «Πρωινό στο Tiffany\’s». Η ηθοποιός-σύμβολο της γυναικείας φινέτσας βρίσκεται σε ταξί, έτοιμη να φύγει, όταν ο Πέπαρντ της πετάει ένα δαχτυλίδι. Εκείνη βγαίνει και το ζευγάρι δίνει ένα υπέροχο φιλί.



Το πιο κλασικό του κινηματογράφου

Ο Κλαρκ Γκέιμπλ δίνει ένα καυτό φιλί στη Βίβιαν Λι στην ταινία «Οσα παίρνει ο άνεμος» όταν βρήκε επιτέλους την ευκαιρία να της ζητήσει να τον παντρευτεί. Τo φιλί αυτό, εκτός από πάθος, έχει χαραχθεί στη μνήμη και ως μέσο λύτρωσης.

Το πιο κωμικό
Το έδωσε η Μέριλιν Μονρόε στον Τόνι Κέρτις στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό», όπου ο Αμερικανός ηθοποιός υποδυόταν μια γυναίκα, τη Ζοζεφίν. Η Μέριλιν τον βλέπει με κοστούμι και του δίνει ένα αστείο, αμήχανο φιλί.

\"\"

Το πιο μεταφορικό
Ο θεατής αντιλαμβάνεται ότι από τα πειράγματα που κάνει στον Κάρι Γκραντ, η Γκρέις Κέλι είναι τσιμπημένη μαζί του, στην ταινία «Catch a Thief». Και όταν οι δυο τους φιλιούνται, οπότε και συντελείται η έκρηξη συναισθημάτων, ο σκηνοθέτης Αλφρεντ Χίτσκοκ διακόπτει τη σκηνή με εκρήξεις… πυροτεχνημάτων!

Το πιο «μεταφυσικό»
Το έδωσαν ο Πάτρικ Σουέζι και η Ντέμι Μουρ στην ταινία «Gost». Όταν ο σύζυγος δολοφονείται, εκείνη αισθάνεται ότι το φάντασμά του είναι μαζί της. Το ζευγάρι ανταλλάσσει ένα φιλί που καταφέρνει να ενώσει τον κόσμο των ζωντανών με εκείνον των πνευμάτων.

Το πιο ζηλευτό
Ηταν το φιλί που αντάλλαξαν η Ρόμι Σνάιντερ με τον Αλεν Ντελόν στην ταινία «La Piscine». Το 1969 που προβλήθηκε η ταινία ο Γάλλος ηθοποιός ήταν φαντασίωση εκατομμυρίων γυναικών και η Γερμανίδα ηθοποιός των ανδρών.

Το πιο ρομαντικό
Το διστακτικό φιλί που έδωσε στο μάγουλο του Αλήτη η Λαίδη, στο τέλος ενός δείπνου, στο πίσω μέρος του εστιατορίου του Τόνι, θεωρείται το πιο ρομαντικό. Τι και αν το έδωσαν δύο σκύλοι στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Lady and the Trump»…

(real)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook