Η ευρωζώνη χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, τονίζοντας πως χθες στο απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τόνισαν στη χώρα ότι θα πρέπει να δεσμευτεί για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι υπουργοί ήλπιζαν να συναντηθούν τη Δευτέρα για ολοκληρώσουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης, το οποίο πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε «εξαιτίας της ελληνικής απροθυμίας για δεσμεύσεις επί των μεταρρυθμίσεων».

Αντίθετα, διεξήχθη teleconference μεταξύ των υπουργών για να γίνει απολογισμός της προόδου για το β΄ πακέτο χρηματοδότησης.

«Υπήρξε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην τηλεδιάσκεψη προς τους Έλληνες… ως εδώ και μη παρέκει. Επικρατεί μεγάλη απογοήτευση. Θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και να αρχίσουν να μιλούν με ειλικρίνεια, αποφασιστικά και γρήγορα με την Τρόικα για τις πτυχές του προγράμματος που πρέπει να ολοκληρωθούν, για τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και αυτές στην αγορά εργασίας», ανέφερε αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Δεύτερος αξιωματούχος τόνισε πως το κύριο ζήτημα είναι η απουσία μεταρρυθμίσεων ή αντίστοιχων προηγουμένων κινήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook