Την Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου για την τραγική υπόθεση του 29χρονου διανομέα φαγητού, Νίκου Πετράκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έπεσε πάνω του αγροτικό όχημα που οδηγούσε νεαρός Ανωγειανός.

Ο τελευταίος που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα για να αποφύγει τροχονομικό έλεγχο, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, έπεσε πάνω στον άτυχο δικυκλιστή και εν συνεχεία εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα ο 29χρονος να εγκαταλειφθεί αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Ο 26χρονος σήμερα Ανωγειανός αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στο εδώλιο κάθεται και ο πατέρας του με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Η παραπομπή του πατέρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμφανίστηκε ενώπιον των διωκτικών Αρχών ως ο άνθρωπος που οδηγούσε το όχημα τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος.

Η προσπάθεια του αυτή δεν έπεισε καθώς θεωρήθηκε ότι ο πατέρας επιχείρησε να αναλάβει την ευθύνη του δυστυχήματος προκειμένου να προστατεύσει το μοναχοπαίδι του.

Τον ισχυρισμό αυτό προέβαλαν κατά την ακροαματική διαδικασία με τον πατέρα να εμμένει στην θέση του, ότι δηλαδή εκείνος οδηγούσε το αυτοκίνητο και όχι το παιδί του.

Μάλιστα στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης τρεις Ανωγειανοί, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι την επίμαχη νύχτα ήταν παρέα με τον 26χρονο κατηγορούμενο σε καφενείο στʼ Ανώγεια όπου παρέμειναν έως αργά τη νύχτα.

Το περιεχόμενο των καταθέσεων τους προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, Γιώργου Στειακάκη, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως την αξιοπιστία τους. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι έχουν πέσει σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις ενώ τόνισε ότι η οικογένεια του θύματος δεν επιθυμεί να …τραβήξει περαιτέρω την υπόθεση, υποβάλλοντας μηνύσεις για ψευδορκία.

Πάντως λιμενικοί που είχαν καταδιώξει τον νεαρό κατηγορούμενο το μοιραίο βράδυ, βεβαιώνουν ότι στο τιμόνι του αυτοκινήτου καθόταν εκείνος και όχι κάποιος ηλικιωμένος.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Στην αγόρευση της η εισαγγελέα της έδρας, κ. Μαρία Πολιτάκη ήταν καταπέλτης σε βάρος των δύο κατηγορουμένων, προτείνοντας την ενοχή τους σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Η εισαγγελέας ανέφερε ότι αποδείκτηκε πλήρως ότι την επίμαχη νύχτα οδηγούσε ο νεαρός κατηγορούμενος, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτική ως προς την συμπεριφορά των κατηγορουμένων, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν δείξει ίχνος έμπρακτης μεταμέλειας. Η δίκη διακόπηκε για την προσεχή Δευτέρα οπότε και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2008, στην περιοχή του Κατσαμπά-στην διασταύρωση των λεωφόρων Ικάρου και Καζαντζίδη-και είχε συγκλονίσει την κοινωνία του Ηρακλείου για τον άδικο τρόπο που ένας νέος, άνθρωπος της βιοπάλης, έχασε τη ζωή του. Όλα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 21ης Ιανουαρίου, όταν λιμενικοί που ήταν στημένοι στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου είδαν ένα αγροτικό όχημα με ρεθυμνιώτικες πινακίδες να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Προσέγγισαν το όχημα, στον κόμβο μπροστά από την κεντρική είσοδο του λιμανιού, και ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει δεξιά για να τον ελέγξουν. Όπως είχε αναφερθεί τότε από τους λιμενικούς, ο οδηγός κατέβασε λίγο το φιμέ τζάμι, κάτι ψέλλισε και εν συνεχεία πάτησε γκάζι και απομακρύνθηκε. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο το αυτοκίνητο της Υπηρεσίας ακολούθησε το αγροτικό όχημα στην περιοχή που έχει αρμοδιότητα προκειμένου να σταματήσουν το νεαρό οδηγό.

Ο τελευταίος όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά συνέχισε την “τρελή” πορεία του. Όπως περιέγραφαν οι λιμενικοί, έστριψε επί της λεωφόρου Καζαντζίδη και με αυξημένη ταχύτητα παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, πέφτοντας πάνω στον 29χρονο διανομέα που κινούνταν κανονικά επί της λεωφόρου Ικάρου. Αν και φορούσε κράνος, ο άτυχος Νίκος δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματα του λίγο αργότερα.

Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook